Laatste nieuws

juni 2005

De showroom van de firma Vissers (afdeling badkamers) te Oosterhout was opgefleurd met Ine's "water"-schilderijen.

december 2005

In 2006 waren enkele schilderijen van Ine te bewonderen in buurthuis De Klip in Dorst.

In het op de exposite liggend kijkboek zijn verschillende leuke reaties te lezen. Leuk: toen, nu en later.

Het leuke vervolg op deze expositie was, dat er 2 schilderijen zijn verkocht EN tevens heeft Ine een opdracht gekregen. De grote wens van de opdrachtgever was: doe maar een dotje met zonsondergang.

april 2006

Nadat een woonlocatie van Amarant (Bavel) verbouwd was, heeft Ine met een workshop een prachtig werkstuk gemaakt, dat nu op een prominente plek in de woonkamer hangt. Aan de workshop heeft iedere cliënt meegewerkt door een eigen interpretatie van het begrip bloem te geven. Ine heeft invloed uitgeoefend op de kleurbepaling en de schildertechniek.

De cliënten zijn natuurlijk uitermate trots op hun eigen produkt.

Zie voor de resultaten de hiernaast te bewonderen foto's.

Het eindresultaat....

November 2006

Nadat de 2e keer de diagnose kanker was gesteld, nam ik de uitdaging aan om met steen te gaan werken. De eerste sculptuur werd een vuist. Deze vorm ontstond spontaan onder mijn handen.

Zomer 2007

Ik kreeg de smaak te pakken en kocht 160 kg mergel. Het vooruitzicht om hieraan te gaan werken, gaf me houvast om de chemokuren te doorstaan. Resultaat: het dikke blote billenbeeld

Zomer 2007

Samen met Patrick maakten we een schilderij voor op zijn nieuwe appartement, waar hij met begeleiding is gaan wonen.

cc cc cc

2008

 

TERUGBLIKKEN

Begon met chemokuren, mijn laatste. Het NU is wat belangrijk is. Ik word nog hebberiger op het leuke van het leven. Creatieve ideeën komen nog sneller bij me op. En elke uitdaging pak ik aan.

Vierde op mijn werk een jubileum met een dosis creativiteit. Naar aanleiding van een zelfgeschreven verhaal begonnen collega’s te schilderen. Ieder een onderdeel en samen vormde dat een geheel.

Ook de drang om mensen te enthousiasmeren op het creatieve vlak komt vaker tot uiting. Dit door middel van het geven van “workshops”’ die de titel dragen: spelen zoals vroeger en nu met verf. Tevens is er een grote wens vervuld: het mogen bodypainten van een (lotgenote) vriendin. Het was een prachtig avontuur! De uitdaging waaraan ik begin is :creatief met taal . Zodat ik mijn schilderijen en sculpturen kan laten vergezellen met woorden.

Bomen


Bomen ze zijn er heel mijn leven lang. En ze zijn er na mijn leven ----lang De bomen die mij een bos gaven om Eikels, kastanjes en beukennootjes te zoeken Houtjes en mastappels te rapen voor de kachel Bomen waaraan ik kon hangen(als mijn broer me optilde)

Lees meer ....

Lees meer ....

KANKER


Opeens zet je mijn wereld op zijn kop. En niet alleen de mijne Gemene ongenodigde gast die de aarde onder me weghaalt. Tuimelend in een gat van ongewisse Donderen we de gewone wereld af. En ik niet alleen.

Lees meer...

Lees meer...

TERUGTUIMELEN.

Als corpulente 55 jarige zit ik Op ons groot bed In kleermakers zit En kijk naar mijn ronde knieën.

 

Lees meer ...

Lees meer ...

Het leven heeft me veel gegeven.

Ik ben geboren en getogen in een warm en hecht gezin.Op jonge leeftijd werd ik opgenomen in sanatorium “de Klokkenberg”. Dit bepaalde dat ik later de zorg in zou gaan. Zo heb ik een groot deel van mijn leven gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Omgaan met hen gaf me veel voldoening en warmte.

Piusoord

Daar heb ik Cees leren kennen, een man uit duizenden. Samen kregen we Stef en Thijs. Zonen waar ik zielsveel van hou, zonen waar ik trots op ben. Ook Rose en Elien heb ik in mijn hart gesloten. Ons motto was: “Veel werken en op reis gaan”. Finland was een mooie toegift.

We hebben met de familie en vrienden een bijzonder netwerk, wat me een rijk gevoel gaf. Zeker in tijden dat het minder ging. Aan hen vraag ik: Koester de herinneringen aan mij, maar vooral … vergeet mijn mannen niet!!

Het leven gaf me liefde, warmte, creativiteit.

Wat heb ik genoten!!

Ine

Tentoonstelling

Ine had eigenlijk nog veel wensen. Een daarvan was: "een tentoonstelling om iedereen te laten delen in mijn schone kunsten".

Op 3 oktober kreeg Ine haar eigen tentoonstelling.

Het werd een evenement waar we een fijn gevoel aan over hebben gehouden.