Informatie

Welkom
Ik ben Ine van de Wouw-Broeders, geboren in 1953. Getrouwd, moeder van twee volwassen zonen en ik woon in Dorst.
Sinds 1970 werkte ik op Amarant als begeleidster van mensen met een beperking. Werk wat vele emoties oproept en veel facetten van het leven laat zien.

Mijn emoties kan ik uiten door creatief bezig te zijn. Voor mij is dat een middel om alles even los te laten en ik ervaar het zoals ik als kind speelde.

Ooit begon het met sierraden maken, daarna schilderen, werken met klei, speksteen en mergel en zoals het leven zelf; wie weet wat er nog komt.
Wat betreft mijn schilderen ben ik autodidact. Naast figuratieve onderwerpen schilder ik vooral abstract en leg hierin mijn indrukken en gevoelens. Zo maak ik vaak “indrukschilderijen”, abstracte ‘portretten’ van mijn indruk van een opdrachtgever.

Toen er in 2004 kanker bij mij werd geconstateerd werd mijn creativiteit een groot houvast. Een manier om ingrijpende behandelingen en gevoelens te vertalen in kleur en vorm. Het verwondert me nu, dat ik in deze periode intuïtief vaak dezelfde kleuren gebruikte.

Nadat voor de tweede maal bij mij kanker werd ontdekt ben ik een nieuwe uitdaging met steen aangegaan. Een voorbeeld hiervan is een stuk mergel van 160 kilo. Ik maakte er dikke blote billen van en het staat in mijn tuin, zodat ik er dagelijks trots en blij van kan worden.
Mijn creativiteit is een groot houvast voor me en daarmee kan ik ook andere mensen blij maken. Dat maakt creatief bezig zijn voor mij een ware passie………

Ongeveer een jaar geleden heeft de oncoloog aangegeven, dat er aan de kanker eigenlijk niks meer te doen was. Sindsdien heeft Ine nog al het mogelijke uit haar leven kunnen halen.

Op donderdag 7 mei 2009 is Ine in huiselijke kring gestorven en op dinsdag 12 mei hebben velen afscheid van haar kunnen nemen.